Vijesti Kultura i obrazovanje Noć boema u znaku Dervenćana

Noć boema u znaku Dervenćana

0

U sremskom gradiću Inđija, rodnom mjestu pjesnika Miroslava Mike Antića, a njemu u čast, u subotu 12.3.2011. godine, održani su pjesnički susreti pod nazivom ”Noć boema”, gdje su učestvovali i pjesnici iz derventskog “Vihora”.

Noc boema u znaku Dervencana 1

Naime, svake godine u martu kada je Miroslav Mika Antić rođen, pripremaju se pjesnički susreti, pod nazivom “Noć boema”, kao sjećanje na ovog pjesnika ravnice i boema.

Derventskim piscima je i ove godine ukazana čast pozivom, prvenstveno radi toga, što se gosti odabiraju i učesnici i pjesme objavljuju u posebnom zborniku, pod nazivom “Noć boema”. Zato je to jedan od najvećih skupova pjesnika u širem okruženju.

Vihoraši su već nekoliko godina stalni i neizostavni gosti u Inđiji. To je sve doprinijelo novim poznastvima i razmjeni iskustava između mnogih pjesnika i književnika, pa se na taj način afrmiše naš grad, kao sredina u kojoj se razvija, njeguje i traje kultura i stvaralaštvo.

Noc boema u znaku Dervencana 2

Dervenćani su rado viđeni gosti i obično, na ovkvim susretima dolaze pozivi sa svih strana, pa osim Beograda i drugih mjesta u Srbiji, derventske pjesnike rado bi vidjeli u Rijeci Hrvatska, Bugarskoj, Sloveniji, odakle su stigli pozivi za učešće.

Noc boema u znaku Dervencana 3

Na ovoj manfistaciji, u Inđiji učestvovali su derventski pjesnici, Slavko Pokrajac, Milorad Mišo Đurđevcić, Savko Pećić Pesa, i oni koji sebe svugdje i na svakom mjestu ne propuštaju da kažu da su porijeklom iz Dervente, ali sa prebivalištem na drugom mjestu, Katica Felštinski, sada živi u Crikvenici Hrvatska, i Majo Danilović, koji živi i uspješno stvara u Beogradu.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code