Vijesti Društvo Porodilište: Simić optimističan nakon sastanka, Žunić poziva relevantne faktore da se uključe

Porodilište: Simić optimističan nakon sastanka, Žunić poziva relevantne faktore da se uključe

5

Posljednji u nizu sastanaka opštinskog rukovodstva u vezi mogućeg zatvaranja porodilišta u Derventi održan je protekle subote, kada su načelnik opštine Milorad Simić, narodni poslanik Igor Žunić i direktor Doma zdravlja Mirko Šaran razgovarali sa ministrom zdravstva Draganom Bogdanićem.

Komentarišući sastanak, Simić je kazao da rješenje nije u kvarenju nečeg što već imamo, nego u unaprijeđenju postojećeg stanja.

Kroz razgovor smo pokušali da dođemo do rješenja prema kojem bi porodilište opstalo u Derventi, uz ispunjavanje ne minimuma, nego optimuma uslova. Rekao sam da naša opština ima jedan značajan broj društveno odgovornih preduzeća i da ćemo lako opremiti jednu operacionu salu. Sklopićemo ugovore sa anesteziolozima i hirurzima, uraditi taj iskorak za dobro naših majki, da bi imale mogućnost da se porode u Derventi. Nećemo dozvoliti da se porodilište zatvori i najmanji problem će biti ispuniti uslove, a borićemo se da uz tu operacionu salu izborimo i neki oblik bolničkog liječenja. Poručujem derventskim majkama da se opredijele da se porode u Derventi, jer će ih čuvati i oprema i ljekari, istakao je Simić.

Narodni poslanik Igor Žunić pozivao je sve političke opcije, privrednike i druge uticajne Dervenćane da se uključe u rješavanje ovog problema, jer bi nabavka operacione sale mogla omogućiti Derventi da uđe u mrežu zdravstvenih ustanova sa bolničkim kapacitetima.

– Cilj nam je da opremimo operacionu salu koja se ne bi koristila samo u slučaju komplikovanih poroda, nego i za druge usluge hirurga, a zamisao je da kroz resurse budućeg Gerontološkog centra osiguramo pacijentima dnevni smještaj nakon intervencija, pojasnio je Žunić.

On je dodao i da bi u budućnosti pokušali obezbijediti medicinskim kadrovima iz Dervente odgovarajuću specijalizaciju, kao i da bi bilo značajno da se pokrene rekonstrukcija zgrade prve bolnice u Derventi.

Šta je na ovu temu rekao direktor Doma zdravlja Mirko Šaran pročitajte OVDJE.

B. N.  – Derventa Cafe

5 KOMENTARI

 1. Дај Боже.Мислим да нисте ни свјесни колико би за Дервенту значила једна хируршка сала а тек да вратимо статус Болнице поново,то би било непроцјењиво..Све је добро док се не разболите јер тек онда видите шта значи путовати за Добој или Бања Луку за најобичнији преглед код специјалисте.Дервента има много богатих људи,мислим да је крајње вријеме да инцијатива схвати озбиљно и да се крене сакупљати новац.

  • Колега разумио сам ја итекако,ето примјер Добоја,пун је наших доктора из Дервенте.
   Гдје Болница ту су и доктори тј. доктори долазе сами трбухом за хљебом.
   Ти говориш о младим докторима који ће тек на специјализацију.
   То је наставак континуитета.За такву претпоставку прво мораш имати Болницу.
   Дакле прво темељ па кров градити.Свако добро.Поздрав!

 2. Problem porodilista u Derventi se rijesi za par minuta, ukinu se odbrornicke naknade, uvedu se odbornicke dnevnice, koje ce derventski odbornici donorati za rad derventskog porodilista. To znaci za 4 godine jednog izbornog mandata ustedi se oko 1.000.000 KM.
  Smanje se plata nacelniku opstine na 2.500,00 KM, jer vise i ne vrijedi. Ukinu se nacelnici odelenja, uvedu se sefoVi odelenja, koji su prvi medju jednakima, i oni rade kao i ostali referenti, njima se plata odredi u iznosU od 1.200,00 KM, i tu se ustedi JOS nekih 200.000,00 KM.
  Za iznos od 1.200.000,00 KM plate se 3 hirurga sa platom od po 2.000,00 KM i nabavi se komplet oprema za derventsko porodiliste.
  Jesmo li rijesili problem porodilista ???
  Jesmo.
  A rijesili smo i problemA ovih UBLEHASA.
  Sto rece onaj kralj, doktor iz Zvornika, NAGULI !!!
  Izgleda da mnogi jos ne znaju da je Tito umro.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code