Posjeta Sajmu privrede u Gračanici iskorištena za promociju Dervente

0

Delegacija opštine Derventa, koju je predvodio načelnik opštine Milorad Simić, prisustvovala je utorak, 18. aprila 2017. godine, otvaranju 7. Međunarodnog sajma preduzetništva i obrta “Grapos-Ekspo 2017.” u Gračanici.

U delegaciji su pored načelnika Simića bili i direktori Sportsko-kulturnog centra Miroslav Simić i “Derventskog lista i Radio Dervente” Čedo Vujičić te predstavnici i saradnici Turističke organizacije opštine Derventa.

Bila je ovo prilika da se predstavnici Dervente susretnu sa mnogobrojnim izlagačima na sajmu, koji  učestvuju i na “Sajmu privrede i turizma” u Derventi. Delegacija je razgovarala i sa većim brojem  izlagača koji su zainteresovani za učešće  na derventskom Sajmu u avgustu ove godine, pa će se vjerovatno ovogodišnji broj učesnika biti veći, a susrela se i sa predstavnicima Privredne komore Distrikta Brčko.

Posjećeni su štandovi  većine izlagača, kao i  štand “Turističke organizacije opštine Dervente” gdje su osim propagandnog materijala, bile izložene i rukotvorine Kate Stupar, šargije i violine Slavka Markovića, zdrava hrana sa poljoprivrednog gazdinstva Branislava Đekića, medenjaci Snježane Pavković i rukotvorine Koviljke Đuraš. Na sajmu će svoje proizvode izložiti i Sanja Avramov i čokolaterija iz Dervente.

Sajam u Gračanici je jedan od najvećih sajmova privrede u BiH, a ove godine se održava od 18.do 22.aprila. Na Sajmu učestvuje preko 300 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Italije i Njemačke, a sajam se nalazi na 6.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i 4.000 metara otvorenog sajamskog prostora.Sektori koji su zastupljeni na sajmu su drvni i metalski sektor, poljoprivreda, turizam, stari zanati, obrt i građevinarstvo.

derventa.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code