Promocija knjige Slaviše Savića: Ljubav, ljubav i samo ljubav

0

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ prošlog ponedjeljka održana je promocija druge zbirke pjesama mladog derventskog autora Slaviše Savića.

2

Kroz nepunih šezdeset minuta obožavaoci ljubavne poezije mogli su uživati u Slavišinom djelu kroz kojeg su nas, recitiranjem izabranih pjesama, provele Andrijana Lukić i Sanja Vejić. Slavišine stihove tradicionalnim ljubavnim pjesmama upotpunile su i članice SKUD „Derventa“.

„Kamen, talas i busen ljubavi“ zbirka je sastavljena od sedamdesetak ljubavnih pjesama i tridesetak ličnih poslovica, koje govore o ljubavi u svim njenim pojavnim oblicima: prema ženi, porodici, drugovima, prirodi, odnosno svemu oko sebe. Ljubav zauzima centralni motiv djela, nepresušan je izvor inspiracije mladog autora, a prikazana je i kroz ilustracije njegove sestre Sare, kojoj je i posvećana jedna od pjesama. Na kraju večeri autor se je pročitao „Himnu ljubavi“ iz poslanice Svetog apostola Pavla, dajući tako još jedan omaž vječnoj inspiraciji, te se zahvalio svojoj profesorici i recezentkinji Biljani Samardžić, direktorici Biblioteke Mirjani Plisnić, auto školi „Gazela“ i drugima koji su pomogli izdavanje njegove knjige.

Nakon promocije u Derventi, planirane su promocije u Tesliću i Palama.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code