Vijesti Društvo Prve bebe rođene u 2017. godini su Vukašin i Vasilije

Prve bebe rođene u 2017. godini su Vukašin i Vasilije

0

 

prva-beba

Derventa je, od juče, bogatija za dva nova mala stanovnika, dječake Vukašina i Vasilija, koji su prvorođene bebe u 2017. godini.

“Na našem porodilištu prvu bebu u ovoj godini smo čekali četiri dana i juče 4. januara, rođene su dvije bebe u kratkom vrmenskom periodu. Prva beba, naš Vukašin, je rođen u 1,05 časova, Vasilije je rođen pedeset minuta poslije. Bebe su zdrave i porodi su protekli uredno”, rekla je dr Biljana Nenadić. Vukašin je imao porođajnu težinu od 3.830 grama, a Vasilije 3.650 grama.

Po već dugogodišnjoj tradiciji, načelnik opštine Milorad Simić je darovao bebe kolicima, igračkama i opremom za bebe, dok je prvorođenoj bebi, Vukašinu, darovao i dukat.

“Ovo je veliko zadovoljstvo, Vukašin i Vasilije su obogatili Derventu. I kao što je tradicija, sa puno ljubavi darujemo bebe, sa željom da nam bude još puno djece. Majkama, očevima, bakama i dekama želim puno dobrog zdravlja, a uz zdravlje će ići sreća, blagostanje i ljubav, te da im svima poželim da božične praznike provedu u krugu svojih porodica, a da dočekamo i svečano proslavimo i 9.januar – Dan Republike. Biću srećan da se što više djece rađa,a pogotovo da se rađaju u porodilištu u Derventi”, rekao je načelnik Simić.

Majke Tatjana i Mirjana nisu krile sreću i radost rođenjem svojih prvih beba i uputile su riječi zahvalnosti načelniku.

Direktor Doma zdravlja dr Mirko Šaran ističe da svakodnevno čujemo da je broj novorođene djece sve manji, natalitet sve lošiji i da smo time, kao nacija, ugroženi. I u ovom porodilištu, u 2016. godini je rođeno 107 beba, što je manje u odnosu na 2015.godinu kada je obavljeno 130 porođaja.

“Naš zadatak je da se borimo da bude što više poroda, da podstičemo žene da više rađaju i da odavde izađu zadovoljne. S tim u vezi, u sklopu naših aktivnosti koje provodimo u porodilištu, planiramo uvesti dodatnu edukaciju za trudnice u toku same trudnoće. Cilj nam je da napravimo školu vrijednu respekta i da mlade žene uputimo u sve ono što ih čeka i u trudnoći i kasnije nakon poroda. Ovo je jedan pozitivan gest načelnika, koji gura u prvi plan natalitet i borbu za veći broj rođene djece i koristim priliku da zahvalim načelniku na ovoj, već tradicionalnoj, posjeti prvorođenoj bebi i porodilji”, rekao je Šaran.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code