ŠarloVašar: Najbolji do sada!

0

Peto izdanje Šalovašara, festivala koji je istovremeno alternativa i dodatni sadržaj tradicionalnog vašara, održano je, po prvi put, na prostoru iza Nove autobuske stanice.

DR8A3437
Foto: Ivan Živković

U rekordna tri dana koliko je trajao festival, na svoje su došli ljubitelji elektronske i rep muzike, kao i svih vrsta rok end rola. Prvi dan festivala bio je posvećen elektronskoj muzici, a pored domaćeg DJ-a Bojana “Numb” Stupara, nastupili su i Teslićanin Bojan Popović, te Jelena Simić iz Doboja i DJ “Jump”.

Drugi dan je otvorio Vinkovčanin Igor Đeke, virtuoz na usnoj harmonici, koji je derventskoj publici poznat još od prošlogodišnjeg nastupa sa beogradskom Disciplinom Kičme. Nakon energičnih tuzlanskih pankera iz benda „Pankart“, na red su došli novosadski pank-rokeri „Ateist rep“, koji su prisutne počastili najvećim hitovima svoje 25-ogodišnje karijere. Program drugog dana je zatvorio Omanijan, još jedno ime dobro poznato Dervenćanima.

Poslednjeg dana festivala nastupili su novogradski rokeri „Roudkil“, dobojski “Dick is dead”, nakon kojih je publiku, svojim bitovima i rimama, razdrmao beogradski hip-hop trojac „Sajsi MC“. Za kraj, mnogobrojnu publiku je oduševio „Zoster“, rege-rok bend iz Mostara, svirkom za koju su mnogi prokomentarisali da je možda ponajbolja koja je u zadnje vrijeme izvedena u Derventi.

B. Nikolić – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code