Vijesti Društvo Srednjoškolci obradovali mališane Udruženja ,,Sunce,,

Srednjoškolci obradovali mališane Udruženja ,,Sunce,,

0

Učenici Gimnazije sa tehničkim školama i Stručne škole za radnička zanimanja obradovali su mališane Udruženja ,,Sunce,, iz Dervente. Kroz projekt ,,Jedan slatkiš jedno dijete,, učenici su sakupli mnoštvo slatkiša koji su iskorišteni za pravljenje paketića, koje je učenik ,,Djeda mraz,, na prigodnoj svečanosti podjelio, u prostorijama Udruženja ,,Sunce,,.

Srednjoskolci obradovali malisane Udruzenja Sunce

– Udruženje okuplja 103 člana djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica. Naš cilj je usmjeriti se na poboljšanje uslova i kvaliteta života djece i omladine s posebnim potrebama, te pružiti podršku njihovim porodicama. Zbog velikog broja članova i potrebe za dnevnim zbrinjavanjem Udruženje je pokrenilo incijativu za izgradnju zgrade za potrebe Udruženja ,,Sunce,, u kojima bi se provodile aktivnosti potrebne za osobe sa posebnim potrebama.

I ove godine su nas posjetili učenici srednjih škola koji su izveli prigodan program i mališanima uručili poklon pakete. Ukupno su uručena 93 paketa. Na sreću Udruženje je dobilo na poklon kombi za prevoz, jer će djeca iz najudaljenijih mjesta naše opštine  doći i preuzeti paketiće- rekla je Tatjana Spasojević, predsjednik Udruženja ,,Sunce,, Derventa, koje postoji već četvrtu godinu.

Učenik Stručne škole za radnička zanimanja kaže da mu je pripala izuzetna čast da pred mališane izađe sa ulogom Djeda Mraza.

-Njihova radost je neopisiva, a sakupljanje slatkiša po školi traje već nekoliko godina i vjerujem da će sve buduće generacije srednjoškolaca učestvovati u akciji sakupljanja i podjele slatkiša. To su skromni pokloni, ali vjerujem da mnogo znače za ove mališane- rekao je Djeda mraz.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code