Vijesti Društvo Ukrasili grad najljepšim defileom: Završeno 13. izdanje Međunarodnog festivala humora i dječijeg...

Ukrasili grad najljepšim defileom: Završeno 13. izdanje Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva – FOTO

0

Poslije najšarenijeg i najljepšeg defilea koji Derventom svake godine prošeta, u kojem smo ovog puta mogli vidjeti kostime indijanaca, jagodica, maslačaka, domina, sova, balerina, zdrave hrane, voća i povrća, zemalja svijeta i još mnoge druge, više od 600 mališana okupilo se na centralnom dijelu manifestacije u Sportskoj dvorani. Tom prilikom, nakon intoniranja himne Republike Srpske, domaćini iz OŠ “19. april” pokazali su dio svojih talenata u prigodnom programu, a potom su uručene nagrade najboljima na konkursu za likovne i lliterarne radove.

Ove godine, po 13. put, OŠ “19. april” organizovala je Međunarodni festval dječijeg humora i stvaralaštva, a gosti su nam bili učenici osnovnih škola “Nikola Tesla” i “Todor Dokić”, Centra “Budućnost”, kao i obje predškolske ustanove. Iako uvjek želim više, moram da izrazim svoje zadovoljstvo organizacijom ovogodišnjeg festivala, a to se naročito vidi po posjeti, jer nas ne prati samo roditelji učenika, nego i cijeli grad. Proglasili smo i po tri najbolja rada u konkursnom dijelu festivala, istakla je direktorica OŠ “19. april” Elvira Miljić.

U ime lokalne zajednice, festivalu je prisustvovao zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić.

Ovo je jedinstvena manifestacija, koju Derventu i OŠ “19. april” čine prepoznatljivim i u širim okvirima. Mogu samo da čestitam organizatorima i učesnicima, koji svake godine iznova i iznova svojim kreacijama uljepšaju naš grad, istakao je Jeftić.

Najbolji literarni rad imala je Dragana Pejkić iz OŠ „Vaso Pelagić“ Pelagićevo, drugo mjesto osvojila je Jovana Bagić (JU OŠ „Dositej Obradović“ Blatnica), dok je treća bila Kalina Miličić (JU OŠ „Vaso Pelagić“ Pelagićevo). Povelju „Olja Milinković“ zaslužila je JU OŠ „Đorđo Panzalović“ Osinja, za rad „Prijateljstvo“.

Nagrađeni radovi na likovnom konkursu u konkurenciji nižeg uzrasta su pobjednički Sare Drakulić iz OŠ „Vuk Karadžić“ Banja Luka, te Stefana Stanića iz OŠ „Nikola Tesla“ Derventa i Elene Poznan iz OŠ „Vuk Karadžić“ Banja Luka.

U višem urastu najbolji likovni rad bio je Sare Bogdan iz OŠ „Nikola Tesla“ Derventa, dok je drugoplasirana bila Vanja Macan iz OŠ „Sveti Savo“ Bjeljina, a trećeplasirana Slavica Đokanović OŠ „Donji Žabar“ Donji Žabar.

Specijalne nagrade osvojili su Njegoš Arnaut (OŠ „Vuk Karadžić“ Vlasenica), JPU „Trol“ i Milica Simić.

Uživajte u foto-galeriji Nikole Kulage:

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code