Vijesti Privreda Vlada Srpske odobrila sredstva za socijalno zbrinjavanje radnika, među njima i radnici...

Vlada Srpske odobrila sredstva za socijalno zbrinjavanje radnika, među njima i radnici “Trgoprometa”

0

​​​Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o odobravanju isplate sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u ukupnom iznosu od 504.126,33 maraka.

Sredstva su namijenena za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 88 radnika iz 33 preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

Odlukom se Fondu PIO Republike Srpske raspoređuje iznos od 487.497,51 maraka za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 73 radnika iz 29 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO RS do 31.12.2017. godine, a koji sa uplatom navedenih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske odobren je iznos od 16.628,82 maraka za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike preduzeća u stečaju GP „RADNIK-GRADNjA” a.d. iz Modriče, ZZ „Dojčin Lukić” iz Lopara, Stambena zadruga „Prostor” iz Trebinja i AD „TRGOPROMET” iz Dervente, a doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje će biti izmiren u narednom periodu.

vladars.net/Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code