Vijesti Društvo Захваљујући КСС и добротворима завршена породична кућа првих дервентских послератних тројки

Захваљујући КСС и добротворима завршена породична кућа првих дервентских послератних тројки

0

Ових дана окончани су завршни радови на породичној кући Марије и Рајка Гибанице, родитеља који су прије три године постали богатији за тројке – Матеу, Теу и Филипа. Малишани који су у јануару напунили три године прве су посљератне тројке у Дервенти.

Новац за ове радове осигурало је Коло српских сестара /КСС/ “Царица Милица” из Дервенте на Светосавском балу одржаном почетком фебруара ове године.

Дом Гибаница сада је у потпуности завршен. Уређена је нова собу за малишане на спрату, потом стубиште и ходник, уведено етажно гријање, те постављена фасада и олуци.

Сада нам је и топло и имамо опремљене двије собе за дјецу, једну за Филипа и другу за његове секе. Желим да се захвалим КСС јер су управо одабрали да нас подрже, потом начелнику општине Милораду Симићу, предсједнику СО Маријану Кљајићу, као и свим оним који су били гости Светосавске вечери. Посебно желим да нагласим да су се извођачи радова Бране и Саша Савић, Славољуб Стојичић, Слободан и Раде Милојевић одрекли накнада за рад дијелом или у потпуности, рекао је Рајко Гибаница, истичући да ће сада још радосније дочекати празник Васкрс који са троје разиграних малишана, како каже, буде прави доживљај.

Предсједник КСС Ђурђа Пијетловић истакла је да ово удружење другу годину у низу организује Светосавски бал – вече посвећено култури и доброчинству.

Том приликом смо, након одбијања трошкова организације, прикупили 11.000 марака. Износом од хиљаду марака наградили смо Милана Паштара, најбољег студента Медицинског факултета, док је преостали износ увећан донацијама начелника општине Милорада Симића у износу од 3.000, те предсједника СО Дервента Маријана Кљајића у износу од 500 марака, тако да је у побољшање услова за живот и одрастање тројки Гибаница укупно прикупљено и уложено 13.500 марака, рекла је предсједница КСС “Царица Милица”.

Начелник општине Милорад Симић похвалио је рад Кола српских сестара “Царица Милица”, захваливши се свима који су били гости Светосавског бала, те пожеливши православним суграђанима и породици Гибаница срећне васкршње празнике и добро здравље.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here