Vijesti Kultura i obrazovanje Настављена лијепа традиција: Одржано треће Видовданско вече на отвoреном – ФОТО

Настављена лијепа традиција: Одржано треће Видовданско вече на отвoреном – ФОТО

0

Српска православна црквена општина Дервента и Коло српских сестара „Царица Милица“ синоћ је организовало треће Видовданско вече на отвореном.

Коло српских сестара се труди да обиљежи Видовдан на најбољи могући начин, и то је одговорност и част нашег друштва, рекла је предсједница КСС “Царица Милица” Ђурђа Додиг Пијетловић.

Српски народ гдје год био увјек је својим срцем и мишљу са својом браћом на Косову и Метохији, а посебно ових дана када се сјећамо дјела кнеза Лазара и српских витезова. Видовданска вече је само је једна од милиона молитви које се ових дана упућују за људе на Косову и Метохији и другим мјестима гдје су Срби угрожени, поручила је Пијетловићка додајући да се нада да ће на овај начин и младима приближити Косовски завјет.

У програму су учествовале Етно група СКУД Дервента са професором Милијаном Жунић, СЦПД „Богољубље“ из Добоја, Надежда Костић, апсолвент на одсјеку глуме Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, Вања Мерчеп, Дијана Давидовић-Ђукић и СКУД Дервента.

Фото-галерија Николе Кулаге:

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here