Vijesti Najave i obavještenja “Просвјета” бира најљепши ћирилични рукопис

“Просвјета” бира најљепши ћирилични рукопис

0

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” у Дервенти расписао је конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма.

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици основних и средњих школа, као и сви становници Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручујемо наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке основне и средње школе организовано доставе у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс треба доставити у једном примјерку, најкасније до 20. априла, на адресу Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Дервенте, са назнаком “за конкурс”, н/р Каиновић Драган, Дервента, Улица Цара Лазара бб.

Имена добитника награда биће објављена након Васкрса, а награде ће у виду диплома и књига бити додијељене 30. априла у 18.00 часова у Центру за културу општине Дервента.

Награде се додијељују за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

Предсједник ОО СПКД ”Просвјета” Дервента
Драган Каиновић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here