Vijesti Kultura i obrazovanje СКК “Вихор”: Пристигло више од 20 радова, конкурс и даље отворен

СКК “Вихор”: Пристигло више од 20 радова, конкурс и даље отворен

0

На јавни конкурс Српског књижевног клуба “Вихор” расписаног на тему “Код куће остани, животе одбрани” пристигло је више од 20 радова пјесника из Републике Српске, Федерације БиХ, Словеније и Србије.

Конкурс, расписан са циљем пружања доприноса пјесничких и књижевних стваралаца борби против пандемије корона вируса, остаје отворен током трајања ванредне ситуације у Републици Српској.

Након званичне објаве престанка угрожености живота до сада незамисливо опасним вирусом и одмах по стицању услова Српски књижевни клуб ”Вихор” из Дервенте ће све пристигле радове/пјесме уобличити у зборник и исти на дар доставити и свим ауторима који су послали свој рад. На овај начин клуб и учесници конкурса настоје да оставе писани траг на једно вријеме, односно појаву вируса корона и утицаја на свакодневни живот и рад, саопштили су из овог удружења.

Из “Вихора” подсјећају да пјесма коју аутор доставља треба да буде написана ћириличним писмом, фонтом Times new roman, величине фонта 12, да садржи до 28 стихова, те да буде потписана пуним именом и презименом аутора, са обавезним навођењем датума рођења, адресе становања, броја контакт телефона и е-маил адресе.

Право учешћа имају сви ствараоци са подручја Дервенте, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије и свих других држава свијета, достављањем радова електронском поштом: [email protected].

Два значајна имена у књижевном стваралаштву Републике Српске већ су прихватила да након завршетка трајања конкурса дају свој допринос кроз достављање предговора и рецензије сабраног књижевног материјала на задану тему, поручују из “Вихора”.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here