Vijesti Kultura i obrazovanje У суботу Фестивал етно пјесме у организацији СКУД “Дервента”

У суботу Фестивал етно пјесме у организацији СКУД “Дервента”

0

“Фестивал етно-пјесме Дервента 2022” одржаће се у суботу, 17. септембра, у оквиру обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а у организацији Српског културно – умјетничког друштва “Дервента” из Дервенте.

Концерт пјевачких група ће се одржати са почетком у 19 часова на Тргу православља, a u случају лошег времена догађај ће бити премјештен у ЈУ Центар за културу.

У недјељу, 18. септембра, у периоду од 10 до 13 часова ће бити одржана радионица традиционалног пјевања у ЈУ Народна библиотека “Бранко Радичевић” коју ће водити етномузиколог мр Зорана Гуја, кажу у СКУД Дервента, организатору фестивала.

На фестивалу ће, поред пјевачке групе домаћина и дервентског „Босиљка“, наступити етно групе „Царза“ из Дрвара, „Тамјан“ из Угљевика, „Вида“ из Модриче, „Пронија“ из Прњавора и „Лозице“ из Лознице.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here