Vijesti Kultura i obrazovanje Читати и само читати: Стручна школа и ОШ “19. април” његују културу...

Читати и само читати: Стручна школа и ОШ “19. април” његују културу читања

0

И Стручна и техничка школа Дервента и ОШ “Никола Тесла” ових дана придружиле су се акцији “Дани читања” која се већ пет година проводи у оквиру кампање “Читајмо заједно”.

У дервентској средњој школи ђаци су се током тродневне акције упознали са благодетима читања, дјеловањем СКК “Вихор”, духовном литературом коју је представио вјероучитељ Драган Милојевић, као и стваралаштвом локалних књижевника Милорадом Мишом Ђурђевићем, Александром Мариловић и Душицом Станковић Ђукић.

Професорица Станковић Ђукић искористила је прилку и ученике поближе упознала са пиктографским писмом, хијероглифима, хеленској и хебрејској, те средњовјековној књижевности.

Низ активности које су за циљ имале популаризацију књижевнисти и културе читања проведенсе у И у ОШ “19. април” под слоганом “Да не останемо без ријечи”.

Овогодишњи слоган кампање обавезује нас да његујемо читалачку публику од најранијег узраста. Једна од активности били су дани читања у библиотеци у оквиру којих су се читали текстови познатих писаца, а као завршну активност уприличено је дружење са бившом професорицом и директорицом наше школе, књижевницом Драгицом Ђекић, саопштено је из “19. априла”.

Наставница српског језика Божана Томинчић дружила се са ученицима у продуженом боравку и читала им поезију суграђанина Милорада Мише Ђурђевића, док су ученици СШЦ “Михајло Пупин” својим млађим другарима читали су Ћопићеву “Јежеву кућицу”.

У подручној школи Агићи ученици нижих разреда час српског језика провели су у уређеном кутку за читање, гдје им је наставница српског језика Ивана Ратковац читала такође Ћопићеву поезију.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here