Vijesti Kultura i obrazovanje “Вихор” и ове године бира најљепше стихове посвећене љепоти вода

“Вихор” и ове године бира најљепше стихове посвећене љепоти вода

0

Српски књижевни клуб “Вихор” из Дервенте расписао је наградни конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода, поводом одржавања 22. Међународних илинданских пјесничких сусрета.

Из Клуба је наведено да је у плану да сусрети буду одржани 5. августа у Дервенти, a радови се могу слати најкасније до 10. јула.

Право учешћа имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме на српском језику за једну од три категорије – ‘Пјесма посвећена љепотама вода’, ‘Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци’ или пјесма о теми “Укрински цвијет”, саопштено је из “Вихора”.

Чланови Клуба који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији “Пјесма посвећена љепотама вода”.

Награђене пјесме биће објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву, а зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here