Vijesti Društvo Дан државности Републике Србије симболично обиљежен у Дервенти – ФОТО

Дан државности Републике Србије симболично обиљежен у Дервенти – ФОТО

0

Дан државности Републике Србије – Сретење – вечерас је обиљежено у општинама и градовима Републике Српске синхронизованим ватрометом.

Ватромети су почели у 20 часова 32 минута и 11 секунди, како су предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић договорили, у исто вријеме, у свим градовима Републике Српске, као и у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Дан државности Србије — Сретење је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара.

Установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сећања на почетак Српске револуције, а такође се прославља као Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Србије – Сретењски устав.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here