Vijesti Društvo Православним вјерницима желимо срећан Васкрс – празник који симболизује побједу живота над...

Православним вјерницима желимо срећан Васкрс – празник који симболизује побједу живота над смрти

0

Нашим суграђанима и читаоцима, православним вјерницима у Дервенти и шире, честитамо највећи хришћански празник – Васкрс.

Хришћани који поштују јулијански календар данас славе Васкрс. Васкрс је највећи празник православних вјерника јер ускрснуће Исуса Христа из мртвих и побједа вјере и живота над смрћу јесте суштина хришћанства.

Највећем и најрадоснијем хришћанском празнику претходи четресетодневни Велики пост, када се вјерници постом, молитвом и богобојазношћу припремају за Васкрс.

Према предању, Исус Христос је својим васкрсењем из мртвих побиједио смрт и свим људима од Адама и Еве до посљедњег човјека на Земљи даровао вјечни живот. Хришћанско вјеровање без Васкрса не би имало никаквог смисла. Васкрс је празник побједе добра над злом.

Православни вјерници данас се поздрављају традиционалним поздравом „Христос васкрсе – ваистину васкрсе“.

Честитке градоначелника Симића и патријарха Портфирија

Свим грађанима Дервенте православне вјероисповијести, који славе празник васкрсења Христовог, желим да овај најрадоснији хришћански празник дочекају у добром здрављу, породичној срећи и љубави, окружени својим најмилијима, поручио је градоначелник Милорад Симић.

У свеобухватној Васкршњој посланици његова светост патријарх српски Порфирије позвао је вјернике да се уједине у молитвама за мир и очување Косова и Метохије у Србији, да се моле за мир у Украјини и указао на неопходност очувања српског језика, нормирања употребе ћирилице у јавном простору и обустављања насиља над српским језиком.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here