Vijesti Društvo Двије дервентске установе одликоване Орденом Његоша II реда

Двије дервентске установе одликоване Орденом Његоша II реда

0

 

У Банском дому данас су, поводом Дана Републике Српске, уручена одликовања заслужним грађанима и институцијама које додјељује предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Ова церемонија посвећена пријатељима Републике Српске који нису одавде, али нам пружају велику подршку, али и најбољим од нас који нам показују исправан пут којим требамо ићи, поручио је Додик.

Међу одликованим ордењем Његоша II реда су и дервентске установе – ЈУ СШЦ “Михајло Пупин” и ЈП Дервентски лист и Радио Дервента.

Највишим признањем – Орденом Републике Српске на огрлици – одликован је Њ. Е. Владимир Владимирович Путин, предсједник Руске Федерације.

Владимир Путин је добио ово признање за патриотску бригу и љубав према Републици Српској.

Путин је заслужан за развијање и учвршћивање сарадње и политичких и пријатељских односа Републике Српске и Русије. Има заслуга на пољу јавних дјелатности којима се доприноси свеукупном и обостраном политичком економском друштвеном и привредном расту и развоју, речено је на свечаности додјеле одликовања.

Орден ће бити уручен приликом првог састанка предсједника Републике Српске Миорада Додика и предсједника Руске Федерације Владимира Путина.

Орденом Републике Српске на ленти одликован је Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије.

Овом приликом одликовано је 25 појединаца и установа, међу којима су Синиша Михајловић, др Синиша Дучић, др Милован Бојић, Никола Пејаковић, Маринко Роквић и други.

Ове године се навршава 30 година од како је додјела признања законски у надлежности Институције предсједника Републике Српске.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here