Vijesti Društvo Делегати Борачке организације Дервента неће присуствовати Скупштини БОРС-a

Делегати Борачке организације Дервента неће присуствовати Скупштини БОРС-a

0

Делегати Градске борачке организације Дервента неће присуствовати Скупштини БОРС заказаној за данас (9. мај 2022. Године), саопштено је из ове организације.

Након сагледавања свих аспеката догађаја у Борачкој организацији Републике Српске и догађаја око организације одлучено је да делегати у Скупштини Борачке организације Републике Српске из Дервенте не присуствују сједници коју је сазвао предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца, стоји у саопштењу.

Градска борачка организација Дервента сматра да сједница није сазвана у складу са важећим актима Борачке организације Републике Српске. Такође, чињеница да су се у јавности, али и у дописима неких општинских борачких организација, појавиле кандидатуре за предсједника БОРС, упућује на то да се, мимо легалних и легитимних процедура, догађа процес који додатно компликује ситуацију, наводи се у саопштењу.

Из ГБО Дервента позивамо актере доношења одлука у Борачкој организацији на јединство и дјеловање у интересу чланова породица погинулих бораца, војних инвалида и демобилисаних бораца.

Нажалост, у овом тренутку одвија се огољена борба за власт у Борачкој организацији, што ни на који начин неће допринијети реализацији програмских циљева и задатака. Градска борачка организација Дервента залаже се за дјеловање у оквиру Статута и других важећих аката Борачке организације, као и у оквирима закона који дефинишу рад удружења грађана, те за провођење процедура заснованих на демократским принципима од којих је јавност рада један од најважнијих, стоји у саопштењу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here