Vijesti Kultura i obrazovanje Дервентски средњошколци обиљежили Европски дан језика – ФОТО

Дервентски средњошколци обиљежили Европски дан језика – ФОТО

0

Европски дан језика обиљежен је широм Европе, али и пригодним програмима у дервентским средњим школама.

Европски дан језика је подсјетник да је језичка разноликост Европе извор њене снаге и љепоте, те да вишејезичност његује разумијевање, толеранцију и сарадњу међу различитим лингвистичким заједницама, поручили су из СШЦ „Михајло Пупин“.

Наша школа традиционално обиљежава овај дан пригодним програмом. Данас су наши ученици припремили програм на неколико европских језика. Читали су стихове Пабла Неруде, Александра Пушкина, Едгара Алана Поа и Хајнриха Хајнеа на изворним језицима, те пјевали на енглеском и грчком. Надамо се да ће програм инспирисати ученике да уче, истражују и уживају у богатству страних језика, истакли су у овој образовној установи.

Овај значајан датум свечано је обиљежен, пригодним програмом којег су припремили ученици заједно са својим професорима, и у Стручној и техничкој школи.

Наши ученици су говорили, пјевали, рецитовали и глумили на бројним европским језицима, као што су македонски, холандски, словеначки, енглески, њемачки, италијански, српски и руски. Тиме су својим вршњацима пружили прилику да се упознају са богатом језичком и културном разноликошћу Европе, која мора бити очувана и његована, кажу у Стручној и техничкој школи.

Европски дан језика обиљежава се широм Европе 26. септембра још од 2001. године са циљ да се промовише богата језичка разноврсност Европе и подигне свијест о важности цјеложивотног учења језика. У Европи се говори око 225 језика.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here