Vijesti Društvo Доњи Церани: Обиљежена крсна слава храма Преподобног Киријака Отшелника – ФОТО

Доњи Церани: Обиљежена крсна слава храма Преподобног Киријака Отшелника – ФОТО

0
Фото: Никола Кулага

Епископ зворничко-тузлански Фотије служио је јуче у Доњим Церанима свету архијерејску литургију поводом крсне славе храма Преподобног Киријака Отшелника (Михољдан).

Владики Фотију саслуживали су протојереј-ставрофор Михајло Маријанац, умировљени свештеник из Дарде (Епархија осјечко-пољска и барањска), протојереј-ставрофор Миле Јокић, парох у Новој Пазови, протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски, протојереј-ставрофор Драган Каиновић, умировљени свештеник из Дервенте, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Николај Тодоровић.

У својој беседи Епископ Фотије је указао на значај и живот преподобног Киријака Отшелника, као узора за живот свих хришћана. Значај хришћанског живота се налази у светотајинском животу хришћана, истакао је Епископ Фотије. Такође је указао на значај свештеничке службе у народу и на њиви Господњој.

Током литургије владика Фотије рукоположио је ђакона Николаја Тодоровића у чин презвитера.

Дервента Кафе/Епархија зворничко-тузланска

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here