Vijesti Društvo У току потписивање петиције “Бранимо истину, не дамо Српску” и у Дервенти

У току потписивање петиције “Бранимо истину, не дамо Српску” и у Дервенти

0

Потписивање петиције под слоганом “Бранимо истину, не дамо Српску” којом се одбацују измјене Кривичног закона БиХ који је наметнуо одлазећи високи представник Валентин Инцко од сутра (уторак, 27. јул) ће бити организовано и у Дервенти.

Сви заинтересовани грађани моћи ће да потпишу петицију на штандовима који ће бити постављени на Тргу православља и код Хипер маркета „Корт“ у периоду од 9 до 21 час сваког дана.

Ово је преломни тренутак за Републику Српску јер је недопустиво да се у 21. вијеку намеће увођење вербалног деликта, да се на нелегалан начин, мимо провођења процедура мијењају закони у функцији покретања „инквизиторских“ процеса против припадника српског народа који се и на тај начин жели прогласити геноцидним у цјелини. Воља народа мора да се поштује, због тога наше суграђане позивамо да у што већем броју потпишу петицију, поручују организатори потписивања петиције.

Позивају и све заинтересоване волонтере који желе да учествују у прикупљању потписа да своје податке оставе волонтерима на штандовима, након чега ће бити контактирани и моћи ће дати свој допринос акцији.

Како наводе, петиција ће се потписивати у четвртак и на дервентској пијаци, а током викенда и у Осињи.

Данас је након састанка предсједника свих парламентарних странака у Републици Српској усаглашено неколико закључака којим се одбацује наметање закона и бојкоту раду институција БиХ.

Дервента Кафе