Vijesti Društvo Освећено ново звоно и Светосавски дом у Горњим Церанима

Освећено ново звоно и Светосавски дом у Горњим Церанима

0

Јуче, на Духовски понедјељак, освећен је Светосавски дом и ново звоно за храм Покрова Пресвете Богородице у Горњим Церанима.

Светом литургијом началствовао је архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић уз саслужење протојереја-ставрофора Славољуба Тривића, протонамјесника Љубише Новића, протонамјесника Бранислава Пејчића и парохијског ђакона Горана Новића.

Након причешћа и завршетка Свете литургије обављен је трократни опход око храма.

 

Благословом Његовог преосвештества епископа зворничко-тузланског Фотија ново звоно и Светосавски дом осветио је архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, каже јереј филијалног храма у Горњим Церанима Илија Тривић.

Раније су за кумове звона изабрани Златко и Биљана Аџић, а Светосавског дома Милорад и Стана Бабић – сви из Горњих Церана.

У наредним данима приступиће се инсталирању звона на звоник и електирифкацији.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here