Vijesti Društvo Осиња: Асфалтиран плато испред цркве Светог Пантелејмона – ФОТО

Осиња: Асфалтиран плато испред цркве Светог Пантелејмона – ФОТО

0

Данас је завршено асфалтирање 900м² паркинг простора испред храма Светог Пантелејмона у Осињи. 

Уређење простора око недавно обновљеног храма се наставља.

Већ сутра предстоји нам постављење ивичњака, насипање банкина, сађење садница зеленила и друге активности о којима ћемо извјестити у догледно вријеме. Кроз неколико дана предстоји и исцртавање паркинг мјеста, каже свештеник Илија Тривић.

Црквена општина Осиња, чланови Црквеног одбора и парохијани Осиње се се захвалили свим донаторима, а посебно градоначелнику Дервенте Милораду Симићу, народном посланику Игору Жунићу, одборнику Момчилу Тривуновићу и свим одборницима који су подржали План капиталних улагања за 2024. годину.

Епископи зворничко-тузлански Фотије и осјечкопољски и барањски Херувим љетос су у освјештали храм Светог Пантелејмона након завршетка његове десетогодишње реконструкције.

Од 2012. године је уз богомољу изграђен и Светосавски дом, поплочан простор око храма, купљено друго звоно, а унутрашњост храма фрескописан.

Прва богомоља на мјесту на којем стојимо саграђена је далеке 1879. године, а зидана црква је настала 1964. године.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here