Vijesti Društvo Показали заједништво: Ријека вјерника подржала Српску православну цркву у Црној Гори –...

Показали заједништво: Ријека вјерника подржала Српску православну цркву у Црној Гори – ФОТО/ВИДЕО

0

Молебаном и свечаном литијом велики број православних вјерника подржао је вечерас Српску православну цркву у Црној Гори у борби против недавно усвојеног Закона о слободи вјероисповести којим се омогућава да одузимање имовине буде од вјерских заједница у тој земљи, међу којима је СПЦ највећа и најбројнија.

На овај начин и дервентски вјерници придружили су се хиљадама православаца у Црној Гори и региону који већ седмицама протествују због спорног закона.

Дервента је, као и увијек, показала своју велику душу и срце јер је вечерашње окупљање надмашило наша очекивања. Захваљујем се свима који су се одазвали јер је ово заједничко дјело страдалној СПЦ у Црној Гори. Данас-сутра и нас може поново задесити слична несрећа. На овај начин, молитвено и мирно показујемо заједништво, нагласио је протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић.

Међу колоном вјерника нашао се и начелник општине Милорад Симић који је поручио да је православње у Црној Гори старије од неких који мисле да законима оно што таје вијековима.

Велике си светиње у Црној Гори и то што се ради заиста није добро и на овај начин желимо поручити, не на штету Црне Горе, да смо један народ исте вјере, поручио је Симић.

Фотографије Николе Кулаге погледајте ОВДЈЕ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here