Vijesti Društvo Служен помен страдалим ратним заробљеницима

Служен помен страдалим ратним заробљеницима

0

Служењем парастоса и полагањем вијенаца испред споменика на раскрсници путева Горња Лупљаница-Велика Сочаница-Дажница (Томасово брдо) јуче је обиљежена 31 годишњица од погибије осам српских заробљеника из Дервенте који су изгубили живот 1992. године док су присилно копали ровове за потребе хрватских снага.

Парастос је служен и за Благоја Ђураша и Чеду Ћудића, двојицу заробљеника убијених у некадашњем Дому ЈНА.

Од 15 логораша који су тог кобног дана одведени да копају ровове на Томасовом брду осам смртно страдало, док је седморо рањено и озбиљно повријеђено.

Приликом присилног копања ровова погинули су заробљеници Ненад Панзаловић, Жељко и Раде Бокур, Вујадин Љубојевић, Саво Павловић, Драган Грбић, Миро Јовичић и Милорад Гуњевић.

Помен је организовало Урдужење ратних заробљеника Дервенте.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here