Vijesti Kultura i obrazovanje Ученици СШЦ “Михајло Пупин” најмлађима показали љепоту писане ријечи – ФОТО

Ученици СШЦ “Михајло Пупин” најмлађима показали љепоту писане ријечи – ФОТО

0

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ придружили су се „Данима читања“ у Републици Српској који се већ пету годину у низу организују се у оквиру кампање „Читајмо заједно“.

Они су ове године организовали час читања ученицима продуженог боравка ЈУ ОШ „Никола Тесла“, дјеци старије групе у вртићу „Трол“ и ученицима III1 разреда учитељице Наташе Плавшић у Основној школи „19. април“.

Уз забаву и дружење, читали су им причу „Јежева кућица“, нашег познатог писца Бранка Ћопића. Циљ им је био да укажу дјеци најмлађег узраста на љепоту писане ријечи, важност његовања културе читања те да подстакну дјецу у стварању читалачких навика. Интерактивни час читања је у потпуности избрисао генерацијски јаз јер су малишани са великим интересовањем слушали средњошколце, а затим и сами изразили жељу да представе своје читалачке вјештине, истичу из СШЦ „Михајло Пупин“.

Иначе, ова кампања је покренута послије истраживања чији су подаци поражавајући – чак 42% грађана Републике Српске никада не купује књиге, кућне библиотеке се крећу од једне до 25 књига, а 8,3% грађана не посједује нити једну књигу.

Читајући бјежимо од свакодневице, улазимо у свијет маште, занимљивих авантура и нових сазнања, порука је ученика ЈУ СШЦ “Михајло Пупин”.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here