Vijesti Kultura i obrazovanje У недјељу 28. издање Интер феста “Босиљковање”

У недјељу 28. издање Интер феста “Босиљковање”

0

Културно умјетничко друштво младих “Босиљак” ће и ове године организовати традиционални Интер фолк фест “Босиљковање”, те тако још једном спојити градове наше регије и љубитеље фолклора.

Завршница фестивала ће се одржати 15. октобра са почетком у 19 часова у Спортској дворани Дервента гдје ће заиграти сви учесници фестивала.

На концерту ће наступити фолклорна друштва “Крајина” из Београда, “Никола Кокошар” из Шипова, “Јане Сандански” из Сјеверне Македоније, “Зора” из Опатије, “Караула” из Травника и домаћин фестивала КУДМ “Босиљак”.

Међународни фестивал “Босиљковање” је иначе тренутно једини цертификован ЦИОФФ фестивал у БиХ.

Збор одржавања “Босиљковање” у периоду од 17 до 18 часова биће затворен дио улице Краља Петра И од Трга Православља до „Хармана“, Улица Браће Југовића, дио Омладинске улице од завршетка улице Браће Југовића до кружног тока „Рампа“, Милована Бјелошевића Белог до кружног тока код Аутобуске станице, те улица Српске војске до кружног тока „Вага“ и улица Светог Саве до ЈУ Спортско културни центар Дервента.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here