Vijesti Društvo У суботу Богојављење: Позив учесницима за традиционално пливање за Часни крст

У суботу Богојављење: Позив учесницима за традиционално пливање за Часни крст

2

Црквена православна општина Дервента и вјерници обиљежиће у суботу, 19. јануара, празник Богојављење, један од највећих хришћанских светковина.

Од 9 часова служиће се литургија у храму Успења Пресвете Богородице, а потом ће око 10.30 часова улицама града проћи свечана литија до Старог моста, гдје ће након освећења воде, услиједити традиционално пливање за Часни крст.

Заинтересовани могу да се пријаве до 18. јануара свештенику Љубиши Новићу на број телефона 066/747-886.

Богојављење је празник установљен у спомен на Христово крштење на реци Јордан, када се, по предању, јавио Бог, након чега је започело Христово проповједање вјере.

Дервента Кафе

2 KOMENTARI

  1. Jesua Hanostri kojeg krscani nazivaju Isus, je bio jevrej odnosno zidov. Nikada i nigdje nije propovjedao nista drugo nego vjeru u jednog Boga i to na jevrejski nacin. Ubijen je na nacin kako su rimljsni ubijali sve koji su se bunili protiv rimske vlasti, to jest razapinjanjem ne krstu. On kao i stotine i hiljade drugih. Ješui (Isusu) krst nije znacio nista sem muke i stradanja. Sahranjen je na Pesah po zidovskoj tradiciji.
    Pa kako onda krst moze biti časni???
    Kakvo plivanje u ledenoj rijeci i kskve to veze ima sa Isusom.???
    Hoce li i taj pop Novic i ostali popovi plivati???
    Oni su valjda najveci vjernici i trebalo bi da predvode ostale.
    Demagogija je njihova specijalnost.

  2. Jos nesto. Jevrej Ješua kojeg hriscani zovu Isus, nikada i nista nije imao sa hriscanstvom. Bio je zidov i borio se protiv svestenika i zidovske vjerske hijerarhije (rabina=popova). Zato su ga i pogubili. Glavni zidovski svestenik Kanafa, ga je prijavio Pilatusu i ovaj ga je osudio na smrt na krstu. Kad bi Josua ( Isus) sada vidio koliko popovi lazu o njemu on bi ponovo umro od muke. Popovi koji lazu i voze se u luksuznim autima i idu od slave do slave, jedu i piju, ne rade nista nego po citav dan sjede po kaficima i lazu naivni narod.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here