Vijesti Kultura i obrazovanje У четвртак промоција “Романа о Дучићу”

У четвртак промоција “Романа о Дучићу”

0

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ наредног четвртка, 8. децембра, биће представљена књига „Химерина крв: Роман о Дучићу“, аутора Славише Павловића.

Књига представља романсирану биографију Јована Дучића која се ослања на званичну историографију, а у истовремено и на писама, свједочења и друге историјске податаке о познатом српском патриоти. Ријеч је о роману чији је предмет личност – пјесник, дипломата заводник, господин, патриота – често несхваћен, али увијек актуелан.

Према речима аутора, „Химерина крв“ изискивала је опсежно десетогодишње истраживање којим је почео да се бави 2010. године, што се из богатства грађе и види. Књига садржи бројна Дучићева писма и свеобухватан осврт на његов животни пут.

Почетак промоције заказан је за 19.30 часова.

Дервента Kафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here