Vijesti Kultura i obrazovanje 15. Ilindanski susreti: Pjesnici posjetili Derventu, uručene nagrade najboljima – FOTO/VIDEO

15. Ilindanski susreti: Pjesnici posjetili Derventu, uručene nagrade najboljima – FOTO/VIDEO

0

Prvi vikend o Ilndanu, po petnaesti put, vrijeme je održavanja Međunarodnih pjesničkih susreta “Prljača”, u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor”.

1

 

Susreti pjesnika su i ove godine bili posvećeni ljepoti pisane riječi, dobrom druženju, vodi i nadaleko poznatom Ukrinskom cvijetu.

– Na petnaeste Međunarodne pjesničke susreta “Prljača” prijavilo se više od 80 pjesnika iz Srbije, Hrvatske, BiH i Republike Srpske. Najboljima, onima koji su napisali najljepše pjesme na konkursom zadane teme, podjeljene su nagrade, istakao je predsjednik “Vihora” Savko Pećić.

A najbolja je ove godine bila Lidija Nožanić iz Srpca sa pjesmom “Voda”, dok je drugu nagradu dobila pjesma Bobana Paunovića iz Požarevca. Treće mjesto je osvojila Milena Drpa iz Modriče, nagradu za Ukrinski vodeni cvijet je dobila Jasmina Hanjalić iz Sarajeva, a nagradu za najbolju šaljivu pjesmu dobio je Živko Vujić iz Banja Luke.

Ove godine povelju “Vihora” dobila je pjesnikinja Stevki Kozić Preradović iz Banjaluke.

Više fotografija pogledajte OVDJE. Video prilog TV K3:

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here