Vijesti Društvo Agencija „Condo“: Nekretnine u Srpskoj sve skuplje

Agencija „Condo“: Nekretnine u Srpskoj sve skuplje

0

Cijene nekretnina u Republici Srpskoj su sve veće. U pojedinim gradovim kao što je Banjaluka cijena kvadrata stana u novogradnji ide i do 3.000 maraka, a ni ostali gradovi ne zaostaju, kažu u banjalučkoj agenciji za nekretnine „Condo“.

Razloge za poskupljenja nekretnina stručnjaci vide u većoj potražnji, ali i u nedostatku građevinskih radnika. Poređenja radi, kvadrat stana u Budimpešti i Beogradu može da se kupi po istoj cijeni kao i kvadrat stana u Banjaluci.

Rast cijena nekretnina u Banjaluci prati i rast cijena u ostalim gradovima Republike Srpske, prije svega u Trebinju, Prijedoru, Istočnom Sarajevu i Bijeljini. Kvadrat stana u Trebinju može da se kupi po cijeni od 1.600 maraka, ali u zavisnosti od lokacije cijena raste i do 2.200 maraka po kvadratu.

Cijenu kvadrata diktira prije svega kvalitet gradnje i lokacija, ali i ostali faktori, poput godine izgradnje i strukture stana, ističu iz agencije za nekretnine “Condo”.

Oni ističu da su kupci prije svega zainteresovani za stanove manje kvadrature, od 45 do 60 kvadrata, a to su uglavnom mladi bračni parovi, kao i naši ljudi iz inostranstva kojima kupovina nekretnine u Srpskoj predstavlja i jedan vid štednje.

Veliki problem investitorima predstavlja nedostatak građevinskih radnika, što u poslednje vrijeme ima veliku ulogu na cijenu nekretnina, odlaskom velikog broja građevinskih radnika dolazi do povećanja dnevnica, a samim tim i konačne cijene nekretnina.

Kvadrat stana najjeftiniji je u Doboju i Istočnom Sarajevu. Više detalja o prodaji stanova možete pronaći OVDJE.

Reklamni tekst/Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here