Vijesti Kultura i obrazovanje Aleksandri Odić nagrada “Lights on woman”

Aleksandri Odić nagrada “Lights on woman”

3

Film “Frida” režiserke Aleksandre Odić, inače Dervenćanke sa adresom u Njemačkoj, nagrađen je priznanjem “Lights On Women”, nagradom koju dodjeljuje “L’Oreal Pariz” u saradnji sa Kratkim filmovima Filmskog festivala u Kanu.

“Frida” govori o susretu mlade medicinske sestre i njenog pacijenta, a konačne rezultate objavila je oskarovka i ambasadorka “L’Oreal Paris” Kejt Vinslet (Kate Winslet), predsjednica žirija, tokom dodjele nagrada na večeri “Young Cinema” koja je održana 16. jula u Kanu.

Aleksandra Odić kao priznanje za svoj kratki film Frida dobiće finansijsku podršku od 30.000 evra.

Kratki film Aleksandre Odić “Fride” dirnuo me je do suza. Delikatnost i mala upotreba dijaloga stvorili su unutrašnji bol koji zahtjeva hrabrost, vještinu i vrlo osetljivu ruku. Uvjerena sam da će nagrada pomoći novoj generaciji filmskih stvaralaca u karijerama, dok istovremeno obrađuju jedinstvene teme, izuzetno važne u okviru izazova našeg današnjeg svijeta, rekla je Kate Vinslet.

Derventa Cafe

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here