Vijesti Društvo Aleksićevoj uručena nagrada Generalnog konzulata Republike Srbije

Aleksićevoj uručena nagrada Generalnog konzulata Republike Srbije

0

Učenici derventski gimnazije Ani Aleksić danas je uručena nagrada za drugo mjesto osvojeno na literarnom konkursu koji je raspisao Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci podovom Dana državnosti.

Nakon pregledanih radova na temu “Da mogu nešto da promenim i unapredim, ja bih…” stručna komisija je nagradu dodijelila mladoj Dervenćanki.

– Ana je pod mentorstvom profesorice srpskog jezika i književnosti Sanele Stanković pisala o besmislu rata i podjeli među ljudima, o tome koliko je važno graditi i njegovati prijateljstvo, humanost, porodične vrijednosti i bezrezervno pružati ljubav u svakom trenutku, saopšteno je iz SŠC „Mihajlo Pupin“.

Generalni konzulat Srbije u Banjaluci danas je upriličio svečani prijem povodom obilježavanja Dana državnosti, kao podsjećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, te na isti datum 1835. godine, kada je donijet prvi moderni ustav Srbije.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here