Vijesti Sport Žana Kokanović prvo ime

Žana Kokanović prvo ime

0

Poslije nekoliko pokušaja šahisti Dervente ostvarili su višegodišnji cilj – plasman u Prvu ligu Republike Srpske. U konkurenciji još 13 rivala osvojili su drugo mjesto, što je bilo dovoljno da se majstori iz grada na rijeci Ukrini plasiraju u viši stepen takmičenja.

Zana Kokanovic prvo ime

Boje ekipe branili su Nesim Ahmić, Boris Đurđević, Dragan Kokanović, Borislav Cvijanović, Bogdan Đujić i Duško Milišić.

– Konkurencija je bila jaka, pa nam je najveći ekipni posljeratni uspjeh utoliko draži. Nadamo se da ćemo uz veću novčanu podršku opštine postati stalni član prvoligaškog društva – rekao je dugogodišnji član Šahovskog kluba Derventa Dragan Kokanović.

Prvo ime derventskog šaha i u godini od koje se uskoro opraštamo bila je 12-godišnja Žana Kokanović. – Pamtiću godinu jer sam postala prvakinja Republike Srpske, BiH i Balkana, naravno u svojoj starosnoj kategoriji. Ponosna sam i na treće mjesto osvojeno na prvenstvu jugoistočne Evrope. Uz to, na prvenstvu svijeta u Grčkoj turnir sam završila sa 4,5 poena, što je takođe u skladu sa mojim očekivanjima – rekla je ova mlada šampionka.

U mladom talasu, čiji je barjaktar Žana Kokanović, sve veću pažnju na sebe skreću i poletarci Stefan Tepić, Bojana Bojanić, Bojana Milišić… Najmlađi polaznici škole šaha su šestogodišnji Nikola Todorić i Sergej Teofilović. – Mališani su vrijedni i uporni, željni znanja, pa se nadamo da će sadašnji seniori uskoro dobiti dostojne zamjene – istakao je vođa škole šaha Dragan Kokanović.

B.R. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here