Vijesti Društvo Autor društvene igra “Kako ukrotiti zmaja”: Cilj je promovisati zdrav način igranja...

Autor društvene igra “Kako ukrotiti zmaja”: Cilj je promovisati zdrav način igranja djece

0

Tokom aprila obilježava se Međunarodni dan društvenih igara, a to je bio i više nego dovoljan povod da porazgovaramo sa Bojanom Nikolićem, koji je ne samo ljubitelj, već i autor sopstvene društvene igre “Kako ukrotiti zmaja”.

Zajedno sa Narodnom bibliotekom “Branko Radičević”, Bojan od 10. aprila do 10. maja organizuje učenje i igranje ove društvene igre za mališane od prvog do šestog razreda osnovne škole, utorkom od 10 i petkom od 14 časova.

Sve do danas “obuku” igri prošlo je petnaestak mališana, koji vrijedno uče i prate sve moja uputstva vezana za pravila. Na raspolaganju su im dvije iste igre za različitim temama, jedna koja obrađuje staru i poznatu temu “Kako ukrotiti zmaja” i novitet “Čarobni svijet konja”. Pošto su moji idoli Branko Kockica i Minja Subota, velika mi je čast što i ja radim nešto slično i kao nagradu dobijam dječije osmjehe i zdravo djetinjstvo. Ova obuka i skoro takmičenje su temelj za veće i složenije projekte, postavljanje ove igre na viši nivo, poput organizovanja takmičenja škola sa školama. Cilj je širiti zdrav način igranja, čija je osnova druženje bez interneta, kompijutera, tableta i telefona barem koliko traje jedna partija moji dječih društvenih igara, kaže Bojan, uz poziv svima da se pridruže.

Mališani će sve naučeno pokazati na finalnom takmičenju, koje će se održati 20. maja, tokom tradicionalne manifestacije “Noć muzeja”.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here