Vijesti Kultura i obrazovanje Biblioteka: Hiljadu osnovaca učilo o Ani Frank i Nikoli Tesli – FOTO

Biblioteka: Hiljadu osnovaca učilo o Ani Frank i Nikoli Tesli – FOTO

0

Sedmica nakon ovogodišnje „Noći muzeja“ u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ posvećena je Ani Frank i Nikoli Tesli.

Oko 850 učenika osnovnih škola „Nikola Tesla“ i „19. april“ od 5. do 9 razreda učestvovalo je u radionicama o Ani Frank, dok su oni mlađi posjetili Biblioteku. Tokom pet dana ovu ustanovu posjetilo je više od 1000 djece.

Nakon kratkog dokumentarnog filma o jednoj od najpoznatijih žrtava Holokausta, učenici su dobili vježbanke sa pitanjima čije su odgovore pronalazili na panoima izložbe postavljene u okviru „Noći muzeja“. Na kraju, od unesenih odgovora dobila bi se pjesmica o Ani Frank.

Na taj način osnovci su obradili ovu ozbiljnu temu, a neki su se čak vraćali i sa drugim razredima na ovu jednočasovnu radionicu.

Ništa manju pažnju nije privukla ni izložba o Nikoli Tesli, a posebno prezentacija Teslinog transformatora.

Evo kako je to izgledalo:

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here