Vijesti Najave i obavještenja Biblioteka: U četvrtak multimedijalna predstava o slijepoj i gluvoj književnici Helen Keler

Biblioteka: U četvrtak multimedijalna predstava o slijepoj i gluvoj književnici Helen Keler

0

Narodna biblioteka “Branko Radičević” organizuje izvođenje multimedijalne predstave koja govori o životu američke heroine Helen Keler, slijepe i gluve književnice.

Helen je fenomen koji je impresionirao stručnu i širu javnost, a njen nesvakidašnji život urodio je nevjerovatnim rezultatima. S 14 godina upisala se u specijalnu školu za gluvu djecu i posvetila se učenju jezika, studirala je strane jezike, a specijalizovala se za englesku književnost.

U tom periodu nastaju i prva njezina djela, a autobiografska knjiga „Moj život“ koja je postala pravi „bestseler“ i prevođena je na mnoge jezike. Uz književni rad Helen je bila aktivna u Američkoj fondaciji za slijepe, radila je na prosvjećivanju i senzibiliziranju javnosti za probleme slijepih i gluhonijemih, te na poboljšanju državne brige za slijepe. U toj je misiji obišla četrdesetak zemalja a za svoj je rad dobila brojna priznanja i počasne titule.

Ovu multimedijalnu pozorišnu predstavu radili smo pažljivo i dugo u timu osoba sa invaliditetom koji se bave kulturom. Predstava koja podsjeća na uspjeh Helen Keler realizovali su glumci našeg teatra i glumci s invaliditetom i nadamo se da će ova predstava potaknuti našu publiku da malo više obratite pažnju na ove ljude koji ponekad ostaju nevidljivi, stakli su autori iz DIS teatra.

U predstavi glume Borka Tadić, Tijana Anđela Kasapović, Aleksandar Vasiljević, Tamara Marić, Stefan Maksić, Vedrana Malić, Anja Banjac, Anabela Zrnić, Aleksandar i Marija Rađenović.

Komad je na programu u četvrtak, 14. novembara, od 19 časova.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here