Vijesti Magazin Biciklista Slaven Salji: Vožnja kroz Francusku kruna svih “breveta” – FOTO

Biciklista Slaven Salji: Vožnja kroz Francusku kruna svih “breveta” – FOTO

0

Dervenćanin Slaven Salji je izvezao 1230 kilometara dug brevet “PBP” Pariz-Brest-Pariz i tako postao prvi vozač iz BiH koji je ove godine prevezao više od 10.000 km u zvaničnim brevet vožnjama.

Vožnja kroz Francusku je „kruna“ svih brevet vožnji i biciklisticki događaj-maraton sa tradicijom dužom od vijeka. Održava se svake 4 godine i okuplja više od 7.000 učesnika iz cijelog svijeta.

Organizacija je na visokom nivou, od starta do cilja, od obezbjeđenja na putu do hrane i smještaja na kontrolnim tačkama. Posebna čar su navijači koji su uz stazu i daju podršku biciklistima, nude besplatnu hranu i vodu. Uživao u tokom cijele vožnje, gledajuci predivna mjesta, sela i gradove, prelijepe francuske kuće i krajolike, opisuje Salji.

Dervenćanin je 1230 kilometara izvezao za 80 časova i 6 minuta, dosta prije limita od 90 časova, išto mu pričinjava posebno zadovoljstvo.

Ovakav jedinstven događaj će biti ponovo organizovan za 4 godine i naravno da ću se opet prijaviti i voziti jer donosi stvarno jedno prelijepo iskustvo, uživanje i upoznavanje ljudi iz cijelog svijeta, najavljuje Salji.

Sa vožnjom kroz Francusku postao je biciklista sa najviše homologovanih brevet voznji u BiH u ovoj godini, sa više od predjenih 10.000 kilometara.

Salji se zahvalio prijateljima, roditeljima i svojoj porodici koja ga bezrezervno podržava, kao i sponzorima na finansijskoj podršci i to firmi “Arting” iz Pariza, “Polet Komercu”, “Elkomu” i preduzeću “DSD”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here