Vijesti Kultura i obrazovanje Bijeljina: Učenici i rukovodstvo centra “Budućnost” odali počast Filipu Višnjiću

Bijeljina: Učenici i rukovodstvo centra “Budućnost” odali počast Filipu Višnjiću

0
Višnjićevi dani_Bijeljina

Slijepi i slabovidi umjetnici i učenici iz Republike Srpske i Srbije izveli su juče program “S Višnjićem u sjećanju”, posvećen slijepom srpskom pjesniku Filipu Višnjiću, po kojem je nazvana bijeljinska kulturna manifestacija sa tradicijom dugom 25 godina.

U okviru manifestacije recitacijama i instrumentalnim izvođenjem predstavili su se i četiri učenika Centra za djecu “Budućnost”. Stihove su recitovale učenice Nataša Arsenović (“Uspavanka”), Tanja Latinović (“Tražim pomilovanje”) i Kristina Danilović (“Strepnja”), dok je Milenko Božić izveo “Kolo” i “Harmoniko moja”.

Poetsko-muzički program “S Višnjićem u sjećanju” održan je u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini, a nastupilo je 15 učesnika iz Saveza slepih Srbije, Centra “Budućnost” Derventa i Saveza slijepih Republike Srpske.

U delegaciji centra “Budućnost” bio je i direktor ustanove Vladan Popović, a među gostima manifestacije našli su se i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić i predsjednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code