Vijesti Sport Bojanić trčao za male Dragojeviće

Bojanić trčao za male Dragojeviće

0

Mladi Dervenćanin Stefan Bojanić proteklog vikenda istrčao je „Jahorina ultra trail” trku u dužini od fantastičnih 88 kilometara. Pretrčane kilometre „otkupilo“ je preduzeće „Gatarić“, a tako prikupljena sredstva Stefan će donirati kao pomoć sedmočlanoj porodici Dragojević.

Radi se o vrlo zahtjevnoj i odlično organizovanoj planinskoj trci čija je staza prostirala preko Jahorine, Ravne planine, Romanije i Trebevića, kaže Stefan.

Kategorija „Ultra trail“ podrazumijeva planinsku stazu dužine 88 kilometara koju takmičari moraju završiti u okviru vremenski limit od 23 časa. Ja sam tu dionicu uspio da istrčim za 15 sati i 23 minuta, što je bilo dovoljno za deveto mjesto, među 51 prijavnljenim učesnikom, čime sam veoma zadovoljan, kaže Bojanić.

Ipak, uspijeh nije došao sam po sebi jer je prethodno zahtijevao obimne pripreme koje su trajale gotovo 5 mjeseci, a obuhvatale su često trčanje dionica dužih od 20 kilometara.

>> Organizacija “Srbi za Srbe” pokreće akciju za Dragojeviće (opširnije OVDJE)!

Za ovaj prilično težak poduhvat pripemao sam se na prostoru naše opštine, s obzirom da nisam imao priliku da odem na neku višu nadmorsku visinu. Primijetio da će to biti otežavajuća okolnost već prvog dana kada sam otputovao na Jahorinu. Ipak, jedva sam čekao da trka počne i uspio sam da ostvarim svoj cilj, kaže dvadesetšestogodišnjak, dodajući da će sljedeći sličan poduhvat ipak iziskivati visinske pripreme.

Bojanić sa svjetski poznatim ultra maratoncem Jovicom Spajićem

Ovo nije Bojanićev prvi podvig. Naime, prošle godine se biciklom odvezao u manastir Ostrog, prešavši dionicu od 420 kilometara za četiri dana. Inače, Bojanić je pripadnik Oružanih snaga BiH i stacioniran je u kasarni „Zdravko Čelar“, ranije je trenirao je boks, ima plavi karate pojas, ljubitelj je prirode i član PD „Kesten“…i humanista.

Odlučio da ovaj poduhvat bude humanitarnog karaktera i da pomognem samohranoj majci Željani i njenoj šestero djece. Sam sam kao dijete ostao bez jednog roditelja, tako da znam da se radi o teškoj situaciji. Zamislili smo da preduzeće Gatarić „otkupi“ moje pretrčane kilometre, a da tako prikupljena sredstva predamo kao poklon bon za građevinski materijal, školski pribor za djecu, kućne potrepštine ili neke druge potrebe ove porodice, kaže ovaj skromni mladić, koji će u oktobru ponovo trčati „ultra maraton“, najvjerovatnije u Banjaluci.

U trci na Jahorini učestvovalo nekoliko Dervenćana

Pored Bojanića, koji je nastupio u najatraktivnijoj i najzahtjevnijoj disciplini, Milijana Žunić i Dejan Pijetlović istrčali su “Jahorina midi trail” od 23 kilometra, dok je Ivona Pejin učestvovala na dionici “Jahorina mini trail” od 14 kilometara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here