Vijesti Društvo Boračka organizacija: Presuda Neziroviću šokantna

Boračka organizacija: Presuda Neziroviću šokantna

0

Saopštenje Boračke organizacije opštine Derventa prenosimo u cjelini.

Presudom od dvije godine zatvora, koliko je osuđen mučitelj derventskih Srba Almaz Nezirović, rukovodstvo Boračke organizacije opštine Derventa je šokirano!

Nažalost, poučeni iskustvom iz ranijih slučajeva, očekivali smo ovakav ili sličan epilog. Znali smo, a sad smo dobili još jednu u nizu potvrda, da patnje žrtava iz reda srpskog naroda, a posebno iz Dervente i ostatka Posavine, za Sud BiH u stvari ne postoje.

Ovaj krvnik koji se iživljavao nad zarobljenim Srbima u logorima na području Dervente i Broda i čije žrtve će vječno nositi traume iz tog perioda, praktično je nagrađen za svoj odnos prema njima.

Mi nismo kadri da spoznamo ko, kako i kad je zakazao u lancu koji bi trebao da donese pravdu za srpske žrtve, ali savršeno razumijemo sistem „kadija te tuži, kadija te sudi“ pa nismo uvjereni da će Tužilaštvo ni u žalbenom postupku uspjeti da dokaže neki od Nezirovićevih zvjerskih postupaka.

Bojimo se da je ovo poruka derventskim Srbima, koji su bili zarobljeni u kazamatima koje su formirale tadašnje institucije pod kontrolom muslimana i Hrvata, da je pravda za njih nedostižna i da će ožiljci iz perioda kad su bili porobljeni biti njihova dodatna patnja za koju u BiH nema lijeka.

Boračka organizacija opštine Derventa, Čedo Vujičić
predsjednik Predsjedništva

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here