Vijesti Najave i obavještenja “Bosiljkovanje”: Gostuju ansambli iz 5 zemalja, bogat program i dodatni sadržaji

“Bosiljkovanje”: Gostuju ansambli iz 5 zemalja, bogat program i dodatni sadržaji

0

bosiljkovanje-1-large

Kao i proteklih godina, oko Miholjdana, Kulturno – umjetničko društvo mladih „Bosiljak“ i ove godine organizuje Inter folk fest „Bosiljkovanje“.

Festival će trajati od 10. do 16. oktobra i to u Srpcu, Derventi, Doboju i Petrovu. Glavni festivalski dan je četvrtak. Naime, festival će biti održan 13. oktobra u Derventi, u Sportskoj dvorani, sa početkom u 19 časova, dok su u 13 časova planirane izložbe starih predmeta, rukotvorina, nošnji, instrumenata, tradicionalnih jela, kao i pasuljijada.

Tradicionalni defile će krenuti u 17 časova.

Derventska publika će imati priliku da uživa u bogatom programu i raznovrsnim koreografijama koje će izvoditi ansambli iz Srbije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije. Predstaviće se članovi KUD „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke, ANI „Lijevče“ iz Razboja, folk grupa „Nastos“ iz Soluna, KUD „Duško Trifunović“ iz Broda, KUD „Branislav Nušić“ iz Borova, Reprezentativni ansambl narodnih igara i pjesama „Čajavec“ iz Banjaluke. Posjetioci će ponovo imati priliku da vide nastup Državnog vojnog ansambla pjesme i igre „Volškie Kazaki“ iz Samare, kao i domaćina KUDM „Bosiljak“.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here