Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” nastupili na “Jaje festu”: Napravljena najveća kajgana u Posavini i šire...

“Bosiljkovići” nastupili na “Jaje festu”: Napravljena najveća kajgana u Posavini i šire – VIDEO

0

Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih ,,Bosiljak” iz Dervente ovog vikenda boravili su u Donjem Žabaru gdje su učestvovali na trećem izdanju zanimljive manifestacije  “Jaje fest 2018”.

“Jaje fest” je neobičan po tome jer se u okviru festivala sprema najveća kajgana u ovom dijelu Evrope, ove godine od čak 5.055 jaja, uz prateće privredne, turističke i kulturne sadržaje u prirodnom okruženju jezera u Donjem Žabaru.

U kulturno umjtničkom programu nastupio je KUDM ,,Bosiljak” Derventa i društva iz Pelagićeva i Obudovca, kao i poznati srpski glumac Milenko Pavlov, te  Narodni orkestar Radio televizije Vojvodine.

Pred ogromnim brojem posjetilaca, “bosiljkovići” su svojim nastupom i ljepotom oduševili sve prisutne na ovoj manifestaciji. Sljedeće sedmice članovi drugog ansambla KUDM ,,Bosiljak” iz Dervente putuju na Festival of the folk art ,,Folk nuance” u Bugarsku, poručuju iz ovog folklornog društva.

Kajgana pripremljena na jezeru Žabar prošle godine postala je dio Ginisove knjige rekorda. Festival organizuju kompanija “Agreks”, uz pokroviteljstvo opštine Donji Žabar.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here