Vijesti Društvo Centar za kulturu umjesto Kluba vojske

Centar za kulturu umjesto Kluba vojske

0

Renoviranje i adaptacija Narodne biblioteke “Branko Radičević” i nekadašnjeg objekta Kluba vojske koštaće oko 450.000 maraka.

Centar za kulturu umjesto Kluba vojske

Ovo je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora načelnika opštine Derventa Milorada Simića sa preduzećima “2D Živković” i “NSK Komerc”, koji će obaviti ovaj posao.

– Preduzeću “2D Živković” iz Dervente povjereni su radovi na objektu bivšeg Kluba vojske u vrijednosti 298.000 maraka. Tu će biti izgrađen Centar za kulturu, u kojem će se odražavati mnoge kulturne i druge manifestacije – rekao je službenik opštine Derventa Mile Strinić.

On je dodao da  će u adaptaciju biblioteke biti uloženo 129.000 KM, a radovi su povjereni preduzeću “NSK Komerc” iz Kalenderovaca.

– Na biblioteci će biti obnovljena fasada i stolarija, kao i drugi građevinski radovi. Prije izbora izvođača radova za biblioteku bilo je potrebno dobiti sve potrebne saglasnosti jer je riječ o objektu pod zaštitom države, pa je obim poslova zahtjevniji – rekao je Strinić.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić kazao je da pored radova na ova dva objekta, na području opštine se radi na još nekoliko lokacija, a riječ je o veoma značajnim investicijama.

– U toku je adaptacija zgrade Gimnazije u vrijednosti milion maraka, gdje će biti smješten učiteljski fakultet i dodatni prostori za srednju školu. Vrlo važan projekt je izgradnja Derventskog potoka, gdje rješavamo gorući problem stanovništva, a to je kanalizacija i odvod otpadnih voda – naglasio je Simić.

On je dodao da je gradski trg ranije uređen, a po završetku poslova na biblioteci i objektu Kluba vojske nastavlja se sa uređenjem.

– Vjerski objekti se grade i uređuju. I pored svjetske krize, nastojimo da gradimo i ulažemo u investicije, jer je naše opredjeljenje bilo da potrošnju smanjimo. Sve što se gradi ostaje, a naša opština postaje sve ljepša i privlačnija – rekao je Simić.

Asfaltiranje

 U toku prošle godine u povezivanje sela sa gradom asfaltom uloženo je 1,8 miliona maraka, a u nastavku radova u ovoj godini u planu je ulaganje u vrijednosti 850.000 KM.

– Uglavnom to su sredstva iz Razvojnog programa Vlade RS i to za projekte koje smo kandidovali za realizaciju. Takođe, značajna sredstva su planirana u budžetu opštine, koji je rebalansom umanjen za dva miliona – dodao je načelnik Simić.

Izvor: Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here