Vijesti Društvo “Da nijedna kuća ne bude poplavljena”: Održan sastanak Simića i rukovodstva Civilne...

“Da nijedna kuća ne bude poplavljena”: Održan sastanak Simića i rukovodstva Civilne zaštite RS

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i direktor Republičke uprave civilne zaštite (RUCZ) Mile Međed razgovarali su danas o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spasavanja na području opštine, gazdovanju i regulisanju ispuštanja vode iz jezera Drenova, kao i deminiranju pojasa korita Ukrine.

Cilj sastanka bio je da se pronađe način za dodatno ojačavanje sistema zaštite i spasavanja, rekao je Međed.

Vode Republike Srpske su, u skladu sa zaključcima na sastanku održanom u martu, dobile aktivnosti koje trebaju da sprovedu da bi se spriječile potencijalne opasnosti za opštine Derventu i Prnjavor, istakao je Međed.

Simić je ovom prilikom istakao da Civilna zaštita često ne zauzima mjesto u društvu koje joj pripada, ali da su suštinska pitanja konačno došla na dnevni red.

Javno smo na prošlom sastanku rekli da jezerom Drenova niko nije valjano upravljao, jer smo imali slučaj da kada dođe do velike količine vode, Derventu zahvati talas i nanese ogromnu štetu. Danas mi je drago što sam čuo da će Vode RS postaviti ljude koji će Drenovom valjano upravljati. Danas smo govorili o tome šta još možemo uraditi na zaštiti od poplava, i ja ministra Mirjanića držim za riječ u vezi obećanja od 3 miliona maraka za ispravljanje meandra Ukrine iza Novog mosta, rekao je Simić.

Od 1830 poplavljenih domaćinstava 2010. godine, četiri godine kasnije imali smo 186, a cilj je da nijedna kuća ne bude poplavljena, rekao je Simić.

Zbog zasluga u jačanju sistema zaštite i spasavanja i civilne zaštite u RS i za uspješnu saradnju opštine Derventa sa RUCZ RS direktor Međed je Simiću uručio zahvalnicu RUCZ RS.

U toku deminiranje dijela obale Ukrine
Projektom “Begluci 6A”, čija je realizacija započela juče, deminiraće se površina od 95.500 kvadrata.

– Radi se o terenu neposredno uz Ukrinu, a kako je planirano ispravljanje korita, deminiranje će omogućiti bezbijedno izvođenje tog projekta, rekao je Dragan Kos, zamjenik direktora RU CZ.

 

 

 

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code