Vijesti Kultura i obrazovanje “Crtež – zabilježeni trenutak”: Otvorena sedma izložba Jelene Bardak u Derventi

“Crtež – zabilježeni trenutak”: Otvorena sedma izložba Jelene Bardak u Derventi

0

Sinoć je u Centru za kulturu otvorena izložba crteža pod nazivom “Crtež-zabilježeni trenutak”, autorke Jelene Bardak iz Dervente, profesora likovne kulture. Bardakova se predstavila crtežima koji su rađeni  različitim tehnikama, poput ugljena, olovke, tuša, a koji su nastali u različitim periodima njenog stvaranja, u početnom periodu, za vrijeme studiranja pa sve do danas.

Ovo je njena sedma izložba u Derventi, učestvovala je i na više kolektivnih izložbi, izlagala je i u Istočnom Sarajevu i Doboju ali, kako kaže, najviše voli da izlaže u Derventi jer je to mjesto u kojem živi i gdje su ljudi koji je podržavaju u njenom radu.

– Izložbom dominira motiv životinje kao veoma bitnog faktora u mom životu i slikajući životinje mogu da poručim mnogo o svojim osjećanjima i razmišljanjima koja su vezana za čovjeka, za prirodu kao i za sve ono što nas okružuje, rekla je Bardakova i dodala da životinje na njenim crtežima nemaju simboliku koja je inače vezane za pojedine vrste već da je to neka njena simbolika.

Bardakova je, u svom uvodnom obraćanju publici, istakla da je crtež nešto sa čim je počela istorija umjetnosti, da se to može raditi svaki dan bez obzira na raspoloženje i da se sjeća svakog trenutka, svojih osjećanja i misli, koje je zabilježila crtežom.

Izložba će biti otvorena do 5. aprila.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here