Vijesti Društvo “Da nas bude sve više”: Najmlađim Dervenćanima po 500 KM –...

“Da nas bude sve više”: Najmlađim Dervenćanima po 500 KM – FOTO

0

Gradska uprava Derventa je danas upriličila prijem za 67  roditelja koji su od početka godine do kraja maja stekli  68 djece i tom prilikom im uručila pomoć od po 500 KM.

Od 67 roditelja, njih 37 je dobilo prvo, 15 drugo, 9 treće, a 2 četvrto dijete u porodici. Po jedna majka je oveve godine na svijet donijela peto, šesto i sedmo dijete, dok su blizanci unijeli radost kod jednog para.

Naime, od prošle godine u gradskom budžetu je definisana jednokratne podrške svim novopečenim roditeljima koja iznosi 500 KM, a to nije jedina mjera pronatalitetne politike, kaže gradonačelnik Milorad Simić.

Drago nam je da se ovako skupimo dva puta godišnje, ne samo zbog pomoći, nego da pošaljemo lijepu poruku, da se mladi roditelji upoznaju i daju vjetar u leđa jedni drugima i pokažu da treba rađati potomke, poručio je Simić.

Pored 100.000 KM za ovu namjenu, iz budžeta lokalne zajednice se izdvaja 30.000 KM za sufinansiranje vantjelesne oplodnje, oko 1,2 miliona KM za vrtić “Trol”, te 50.000 KM za sufinanciranje u privatnim klubovima za djecu.

Svi prvačići dobijaju nove ruksake i pribor, dok djeca RVI i romske manjine dobijaju udžbenike, a svi osnovci imaju plaćen prevoz do škola, a svi redovni studenti državnih fakulteta stipendije, podsjetio je Simić.

Dajana Popadić se ove godine porodila po treći put.

Imam sina rođenog 2013. godine i kćerku 2021.godine, te sinčića starog 3 mjeseca. Podrška nam znači mnogo, i ja sam prezadovoljnja i drago mi je što se ovako skupimo i nadam se da će nas biti sve više i više, istakla je.

Od 2013. do 2021. godine podrška lokalne zajednice bila je usmjerena prema roditeljima trećeg i svakog narednog djeteta, dok se od 2021. godine isplaćuje svakoj rođenoj bebi. Unazad 10 godina za ove namjene je isplaćeno više od 365.000 KM.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here