Vijesti Magazin Decenija društveno odgovornog rada: Jubilej Airsoft kluba Derventa obilježen tradicionalnim susretom –...

Decenija društveno odgovornog rada: Jubilej Airsoft kluba Derventa obilježen tradicionalnim susretom – FOTO

1
Airsoft klub Derventa

Povodom 10 godina postojanja Airsoft kluba Derventa juče je u Donjoj Lupljanici organizovan „airsoft“ susret na kojem je učestovalo 10 klubova.

Jubilarni deseti skup zamišljen je kao nastavak okupljanja nazvanog „OP: Karteli“, a koji je održan na Motajici 2015. godine. Mjesto dešavnja ovaj put bila je Donja Lupljanica, gdje su se “sukobile” ukupno 3 frakcije.

Vojska i policija Republike Kolumbije imala je zadatak da onemogući trgovinu narkoticima na određenom područjuu i spriječi lansiranje raketnog sistema u pravcu svog administrativnog centra. Nasuprot države, karteli Kali i Medeljin, iako sa zajedničkim interesom međusobne trgovine, nisu uživali potpuno međusobno povjerenje, pa su tako u završnici dana imali jedan međusobni sukob manjih razmjera, što je dodatno obogatilo sam scenario, opisuje susret predsjednik kluba Slaven Kuzmanović.

Na susretu su, kao i do sada, korištene i replike minobacača 60 mm, prilikom čega se pirotehničkim sredstvom bilježi ispaljenje, a sam pogodak obilježava moderator na terenu, jer naravno ništa ne pada na zemlju i to je sistem koji već dugo godina odlično funkcioniše.

Loši vremenski i zemljišni uslovi, zbog učestale kiše, otežavali su već same pripreme terena za održavanje susreta, pa tako i njegovu realizaciju tokom cijelog dana. Međutim, za “airsoft” možemo reći da pripada porodici ekstremnih sportova i kao takav održava se u svim godišnjim dobima i meteorološkim uslovima. Svi učesnici dali su svoj maksimum da ispoštuju našu ideju i sprovedu je u djelo i mi smo im na tom zahvalni, iako uvijek radimo na poboljšanju kvalitete u sprovođenju određenih pravila, naglašava Kuzmanović.

Inače, klub u Derventi je jedan od prvih formiranih u RS i BiH, a danas je najstariji u Republici Srpskoj i već iza sebe imaju decenijsku tradiciju organizovanja ovakvih i sličnih okupljanja.

Kolege iz mlađih klubova često nas ističu kao uzor, što nam je obaveza više da svoje djelovanje prilagodimo ponašanju „starijeg brata“. Tako smo kroz cijeli ovaj period naše djelovanje usmjerili na pružanju pomoći i podrške drugim licima i organizacijama, kroz humanitarni rad, kroz logističku pravnu i savjetodavnu podršku za osnivanje klubova u sredinama gdje do tada još takvih nije bilo, kroz angažman u sistemu civilne zaštite gdje smo bili prisutni, ne samo u Derventi, već i u regiji, kroz saradnju sa OS BiH i MO BiH i slično, ističe Kuzmanović.

Iz kluba se zahvaljuju rukovodstvu opštine Derventa, koje finansijski pomaže organizaciju, ali i mnogim drugim koji su ustupili svoje posjede za održavanje aktivnosti, a tu su svakako mještani u Donjoj Lupljanici, Šume Srpske, preduzeće „Tigar Trans“, lokalnim medijima koji su nas pratili, a posebno našem portalu.

Derventa Cafe

1 komentar

 1. Poštovani,
  Povodom deset godina postojanja vašeg kluba,
  Želim vam sve najbolje, mnogo zdravlja i uspijeha,
  Kako u privatnom tako i u službenom zivotu,
  Srdačan pozdrav od ASKBROD.

  k.dant ASKBROD
  Radoslav MILETIĆ

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here